Áll egy szemüveges, öltönyös, bajszos bácsi a Margit-híd pesti hídfőjénél, a Parlamenthez közeli oldalon egy esernyővel kezében és mozdulatlanul mered a távolba. Teljesen bement a vízbe, a szalagkorlát mellé, elég nehéz megközelíteni.

Ez a kép szerda este fél 8-kor készült, és a bácsi azóta is ott áll valószínűleg (aki arra jár, tudósítson, fényképezzen). Amikor ott voltam, nagyjából harminc percen keresztül meg se mozdult, csak szótlanul és mozgás nélkül nézett a Margít-híd irányába.

Tudósítónk, vagyis én megpróbálta megtudni a környéken folyamatosan fotózó külföldi és magyar katasztrófaturistákat, hogy miért áll ott a bácsi, mit csinál és egyáltalán KINEK ÁLL EZ ÉRDEKÉBEN? Senki sem tudott értelmes információval szolgálni, és úgy tűnik, hogy nem pantomin művész, mert nem volt kitéve kalap az apróknak a közelben. Magát a művészt nyilván nem tudtam megkérdezni, hogy miért csinálja ezt, mert akkor beszélnie kellett volna, és az már mozgásnak számít.


Szóval úgy tűnik, hogy a 2013-as Nagy Budapesti Árvíz Első Performere tart kiemelkedő színvonalú művészi előadást, de lehet, hogy mégsem.
Aki kiderít valamit, nyugodtan tájékoztasson!