Fura hóbortommá kezd válni tüntetésre járás. A legfurább része, hogy "baloldali" tüntetéseken járok többnyire. Általában Englishman in NY érzésem van a tömegben, miután én alapvetően az egyéni szabadságjogokban és a kicsi államban hiszek. Ezek meg ugye jobboldali gondolatok.

Szerdán a Műegyetem rakparton jártom. Már a BME körbejárós megközelítés közben erősen gondolkodtam, hogy tutira vegyülni akarok-e egy tömeggel, ahol ilyen szép piros mszp zászlókat lengetnek. A szocializmus pont az ellenkezője, mint amiért itt vagyok. Nem azt szeretném, hogy a maszopos haverokkal folytatódjon az osztogatás/államosítás, hanem hogy abbamaradjon a kommunista tempó, amit a jelenlegi "jobboldali" rezsim folytat.

Advertisement

Az elmúlt 20 évben két dolgot bizonyított számomra a magyar politikai elit: 1) Amit lehet rosszul menedzselni, azt annál is rosszabbul tudják menedzselni, 2) amit el lehet lopni, azt ellopják, majd lehetőleg kifizettetik velem. Ennek folyományaként, aki baloldali ideákkal jön az állami gondoskodásról meg nemzeti iparágakról, és nem elsődleges célja a magyar állam és főként központi kormányzat méretének és befolyásának drasztikus megnyírbálása, az szerintem vadbaom és/vagy tolvaj.

A csodásan 2-re időzített tüntetésre szokás szeinrt 30 perc késéssel érkeztem. Szerencsétlenségemre a két fickóról, akik érnek is kétfillért a felszólalók közül lemaradtam. Bajnairól és Bokrosról van szó, ők voltak az egyetlenek, akik jobboldali világnézetembe beleférnek, mint felelős politikusok. Amúgy (vezetőket tekintve) talán az egész országban.

Advertisement

A többi felszólaló többnyire kellemes meglepetést okozott. Kunczét élőben még nem, vagy nagyon régen hallottam, most is csak foszlányait, de meglepően jó orátornak bizonyult. Gyurcsány sokkolt, hangjával főleg, de mondanivalójával is. Ő mintha minden mindegy alapon tolná, nem finomkodik, nekem a stílus bejön, szavazni nem szavaznék rá. Szabó Rebeka Tímea meglepően profi szónok volt, meglepetésem addig tartott, amíg rá nem jöttem, hogy Rebeka az, aki mindig felolvasóestet tart. Amúgy hatalmas populista közhelyeket/csúsztatásokat puffogtatott, meg be is vallotta, hogy ők bizony zöld szocialisták. Nekem meg tele van a szocialistákkal a tököm, legyenek azok nemzetiek, keresztények, népnemzetiek, simák, vagy zöldek. Maradjunk a demokratánál, abban egyet tudok érteni a többséggel, a többit meg majd megoldjuk. Fodor Gábor beszédéből sokra nem emlékszem, de utána lefotóztam, alig fért a képbe.

Advertisement

A Bertalan Lajos felől megközelítve előbb az ember csak szórványos embercsoportok között evickélt, ácsorogtak, vonultak, majd az MM és K épületek határán elkezdett sűrűsödni a tömeg. Feltett szándékom volt, hogy a színpad irányában hagyom el az eseményt, amely több szempontból is érdekes elképzelésnek bizonyult. Egyrészt a tüntetés végéig a rendezői balon nem engedtek ki senkit és rohamosan kezdett kényelmetlen lenni a különböző pártok alapszervezeteinek és alpszagának közelsége. Másrészt közvetlen közelről voltam kénytelen végigélvezni Mesterházy Attilát, illetve A skandálást.

MA az a vezető, akit egy nagy multinál is kiválasztanának az adott posztra. Az ember, aki minden benchmark teszten legalább sárga, de többségében zöld minősítést kap, megfelelően jóképű, megfelelően jó szónok, mindenben megfelel az elvárásoknak. Számomra éppen ezért unalmas és hiteltelen, választást nem fog nyerni max. tapasztalatot, és most azt is elkezdtem gyanítani, hogy robot. Nem tudom milyen folyamat során lett ő az új generációs szocialista megmentő, de nem csodálkoznék, ha beszerzési lett volna az. Látta már valaki Mesterházyt enni vagy szarni?

Advertisement