Elmarad a Buzzcocks októberi és a UK Subs februári pesti bulija. Jó hír, hogy ezúttal nem a hatalom packázik a punkokkal. Rossz hír, hogy már az öreg anarchista punkbandák is szarházi menedzsmentekkel szövetkezve hakniznak.

A szomorú fejleményeket a Punk Rock Maraton rendezvénysorozat szervezői osztották meg a facebookon. A közlemény szerint az elmaradó koncertek hátterében finanszírozási problémák állnak. Idén februárban lépett volna fel a punkkörökben szintén legendának számító Discharge hazánkban, ám végül nem lépett: állítólag lekésték a repülőt. A begyűjtött előleget és egyéb költségeket pedig azóta sem térítette meg a zenekar menedzsmentje, ezzel anyagi bizonytalanságba taszítva a szervezőket:

Finanszírozási problémák miatt sajnos törölni vagyunk kénytelenek az októberre meghirdetett Buzzcocks, és a jövő februárra meghirdetett U.K. Subs koncerteket. A februári Discharge koncert indokolatlan elmaradása, és a kiadások, a zenekar és a management részéről való meg nem térítése nagy csapást jelentett anyagi helyzetünkre. Sajnos azóta sem sikerült talpra állni anyagilag és kellő pénzügyi fedezet nélkül nem merjük bevállalni sem a Buzzcocks, sem a U.K. Subs bulit. További rendezvényeinket szerencsére nem érinti a fennálló sajnálatos helyzet. Elnézést kérünk minden érintettől! Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult...

Advertisement

A nagyobb csapás egyértelműen a Buzzcocks koncert elmaradása. Míg a UK Subs már számtalan alkalommal játszott hazánkban az elmúlt húsz évben, az 1976-ban alapított Buzzcocks először járt volna nálunk. A zenekar a pop punk, a power pop és az indie rajongók körében is hivatkozási alap, az elsők között írtak klasszikus szerelmes popdalokat punkos hangszerelésű zenére.