--

Ezért is sokkal erősebbnek lenni jövő decemberben

Nem az írásból élek. Nem vagyok nyelvtannáci. Ághassi Attila és az index.hu címlap mai teljesítménye azonban fájt. Értem én, hogy online újságírásban nincs idő mindenre (semmire), de azért ez mégis csak egy kiemelt főoldalas cikk, ami két órája éles. Amikor nekimegyünk (legalábbis címadásban) a magyar kézilabda edzőknek, nem kéne a saját területünkön valami szakmai minimumot megütni?

Mi jönne ki a kézisekből külföldi kapitánnyal? - kérdezi az index publicisztikája. Mi jönne ki az indexből olvasószerkesztővel? - kérdezem én. Az alábbiak talán nem.

Advertisement

Fogalmam sincs, hogy most kijutunk, vagy nem jutunk a legrosszabb forgatókönyv szerint, és attól tartok ezzel nem vagyok egyedül.

Egymást követő mondatokban alany-állítmány-tárgy hibákat véteni azért komoly teljesítmény. Lehet ez már nem is Ághassi hétvégi demotiváltsága/kialvatlansága, inkább a szerkesztő bosszúja? Nem tudom, de beszéljék le egymás között, ezt rossz így olvasni.

Advertisement

Lehet, én értek keveset a kézilabdához ennek a bekezdésnek az értelmezéséhez, nekem nem ment. A slusszpoén azonban a cikk címben is idézett zárómondat.

Advertisement

[Az index cikke 2014.12.21. 15:14-kor került ki, a screenshotokat 17:15-kor rögzítettem, ekkor kiemelt főoldali cikként szerepelt.]

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter