Első reakcióm az volt hogy durva. Második az irígység, hogy rossz országba születtünk. Itthonról esélytelen, hogy ekkora bunkóként dollár milliókat keressünk egy olyan sportban, ami 100% szórakozás, és az edzés legkeményebb része, hogy korán kell kelni, mert akkor van jó hullám.

Aztán picit utána olvastam a profi szörfnek. A világelit, úgy 30-40 fiú és lány évi 50-300 millió forint között keres, miközben a világ legkomolyabb tengerpartjait látogatja sorba. A felvételen látható Bruce Irons Hawaiion nőtt fel és 13 éves kora óta szponzorált szörfös, azaz világ életében nem kellett a tengerben bohóckodáson, fotózásokon és PR eventeken kívül mást csinálnia. Persze megvan a szörfös élet maga kockázata. Egyrészt a hullám a legtapasztaltabbakat is agyonnyomja, no meg könnyen Bruce idősebb tesójának sorsára lehet jutni, akinek megállt szíve a gyógyszertártól, amit elfogyasztott, miután a hullámcső már nem volt elég adrenalin.

Ha a kajak-kenu pályákra aligátorokat engednénk, a mi fiaink-lányaink is ilyen jól jönnének ki a sport-karrierből? Vagy a fogathajtók ekkora királyok, csak nem reklámozzák?

[A videó amúgy 2011-es, mostanában kapta föl a reddit.]