Pontosabban mellette, a Fényes Elek u.-Margit Krt. sarkon?

Amikor először hallottam, talán fel sem fogtam. Aztán azóta eltelt vagy egy év és többször is gondolkodóba ejtett a szokatlan, környezetidegen hanghatás. Határozottan kakaskukorékolásnak tűnik, reggel és estefelé is lehet hallani, és mintha valamelyik emeletről jönne. Kakas lakik a házban? Háztáji állattartás in progress? A tetőn alakítottak ki EU-kompatibilis baromfiudvart? Valakinek így csörög a telefonja és nagyon hangosra van állítva? Ti hallottátok már? Van valakinek pontos információja, vagy akár csak egy jó ötlete, mi a túró kukorékol? Kommenteljetek serényen!

Itt lehet hallnani:

Advertisement


Nagyobb térképre váltás

Kommentben érkezett:

Váli Dezső festőművész ősblogger news-e a deske.hu megadja a kérdésre a választ. Ő ugyanerre fut minden reggel a Lukácsba.

Advertisement

Ahogy elfutok reggel az egyik szemközti ház előtt hajnalban, megszólal egy kakas. Évek óta, gyakran. Próbáltam belőni a helyet, talán egy pontra irányított mozgásérzékelő hozza működésbe. Hanem tegnap a házmester épp kint söprögetett. -Nem, kérem, élő japán kiskakas, erkélyen tartják, ketten voltak, nagyon helyesek, az egyik sajnos már megdöglött.

KÖSZÖNJÜK!