Annyit beszéltünk már róla, hogy ideje végre megszemlélni, hogy mire fogjuk unokáink jövedelmét előre láthatólag minden idők legnagyobb mutyijával lekötni egy szép hosszú időre:

Illustration for article titled Látta már Paks II látványtervét? És látta már a hatástanulmányt? Mutatom
Advertisement

(Paks város felől az új EPR blokkok beillesztésével, hűtőtornyos hűtőrendszer létesítésével, forrás: oko-zrt.hu)

Illustration for article titled Látta már Paks II látványtervét? És látta már a hatástanulmányt? Mutatom
Advertisement

(Az új ATMEA1 blokkok a hidegvíz csatorna nyugati vége felől, forrás: oko-zrt.hu)

Lázár János szerint nem kell aggódni egyébként, mert még átláthatóbb lesz a beruházás, mint eddig valaha. A napokban, 2014. december 15-én teljes terjedelmében elérhetővé vált az MVM PaksII Zrt. oldalán az új blokkok 188 oldalas hatástanulmánya (Előzetes Konzultációs Dokumentáció), melyet még a Pöyry Erőterv Zrt. készített az MVM Magyar Villamosművek Zrt. részére a dokumentáció szerint 2012-ben.

Advertisement

A fent hivatkozott dokumentáció kapcsán "Új blokkok környezetvédelmi engedélyezésének előkészítéséhez az előzetes konzultációs dokumentáció blokkspecifikus fejezeteinek elkészítése" fejezetek(!) egyébként 215 631 040 Ft-ba kerültek az MVM Zrt.-nek. A furcsa azonban, hogy az MVM Zrt. szerződései között 2012.08.10-e van feltüntetve a szerződéskötés dátumának, miközben a dokumentáció szerint 2012.01.31-én ennek már elkészült az első szövegváltozata.

Akit átfogóbban is érdekel a Lévai-projekt, amelynek keretei között ez az Előzetes Konzultációs Dokumentáció készült annak javaslom az Energia Kontroll Program véleményének átfutását is. Úgy tűnik tehát, hogy az Energiaklub által részleteiben már kiperelt, Lévai-projekt során MVM Zrt. által "begyűjtött" tanulmányok képezik közvetlenül is az alapját az MVM PaksII Zrt. által továbbvitt Paks II. bővítésnek.

Share This Story

Get our newsletter