Matuska Szilveszter a HVG címlapján!!! Hogy képzelik?!

Nagy balhét kavart az Egyesült Államokban és az interneten a Rolling Stone augusztusi számának címlapja, az amerikai lap ugyanis a bostoni robbantót, Dszokhar Carnajevet rakta fel az újság első lapjára. Sok zenészből és magánemberből előtört a családját féltő hazafi, sok "jó érzésű" ember felháborodott, hogy hogy merészelik ezt tenni, Facebookon csoport szerveződött a lap bojkottjára, több újságos nem akarja árusítani a lapszámot, szóval MINDENKIBŐL ELŐBÚJT AZ ÁLSZENT.

Advertisement
Illustration for article titled Matuska Szilveszter a HVG címlapján!!! Hogy képzelik?!

Az, hogy egy terroristát lát egy tini egy rockzenei újság címlapján, nem vezet egyenesen ahhoz, hogy másnap merényletet fog elkövetni. A lap ellen kikelő tömegek azon háborodtak fel, hogy egy terroristát a piedesztálra emelnek, rocksztárként állítanak be. Azzal, hogy valaki egy nyomtatott újság címlapjára kerül, nem lesz rocksztár, nem fog fellépni nagyszínpadokon több tízezer ember előtt. A terrorista attól még terrorista marad. Oszama bin Laden is elég sok újság címlapján szerepelt, mégsem lett belőle headliner a Coachella fesztiválon. 2013-ban a nyomtatott lapoknak már nincs akkora súlya, mint a hatvanas-hetvenes években, az internet és a Dexter sorozat korában nap mint nap láthatunk címlapokon terroristákat, sorozatgyilkosokat, de ezzel ők nem lesznek sztárok. Pár napig pörögnek a köztudatban, aztán elfelejtjük őket.

Addig is kezeljük a helyén ezt az ügyet, és hagyjuk meg az ortodox keresztényeknek a képmutatást és az álszenteskedést.

Advertisement
Illustration for article titled Matuska Szilveszter a HVG címlapján!!! Hogy képzelik?!

Adalék:

A Rolling Stone története során nem ez volt az első alkalom, hogy kétes, rossz hírű személyiséget pakolt a címlapjára. A hatvanas évek egyik legismertebb sorozatgyilkosa, Charles Manson is kapott már covert, de a Woodstock fesztiválon a yippieket vezető Abbie Hofman (a Youth International Party vezetője) vagy éppen a világ legzöldebb szuperhőse, Hulk is szerepelt már a borítón. Szentségsértés!!

Share This Story

Get our newsletter