Mellel indítani egy cikket nem etikus, de indokolt. A Viva Comet hagyományosan az év egyik legerősebb poppartija, igazi pusztító erejű ingyenszeszáradat. Ennek megerősítésére elég annyi, hogy nem véletlen, hogy Fluor is itt vette szájára Kiszel Tünde fanszőrét. Rengeteg ital, bőkezű pultosok, és mindenki, aki egyszer már szerepelt tévében vagy újságban. Na meg a civil kisebbség, akik valójában többen vannak. Pr-munkatársak, médiamunkások (!), hirdetők, és végül "a Remonds-házaspár. Ők vidékről jöttek, a rendező távoli rokonai".

Emlékeim szerint a korábbi években nem így volt, most azonban biztos, hogy az Arénából nagyobb darabot vágtak ki a VIP-nak, mint a fizetős közönségnek. Ez jól jelzi, kinek szól a mulatság. A vörös (csíkos) szőnyeget a korábbiakkal ellentétben nem a fizetett sikítók elé terítették (pontosabban a sajtó érkezéséig eltűntek), hanem a VIP egyik sarkában lehetett fotózkodni. A szakmát eltartó lelkes tinédzserek így még inkább kellékként funkcionálnak a hatalmasságok estéjén.

Régen persze minden jobb volt. A hipszterre hangolt Arénában mintha kevesebb pult és még kevesebb alkohol erősítette volna a Comet sztárgyaluló hírnevét. Fél 10-től elfogyott a viszki, csupán előre kevert, dobozos formában lehetett megkapni (azért sem írom le a nevét). Cifra borok és piacra betörni vágyó vodkák próbálták betölteni a rést. Az Ezredes csirkeszányai miatt cuppogók be kellett hogy érjék sörrel és shotokkal. Persze válogatós f*sznak anyja p****jában a helye, de a korábbi években tényleg patakokban folyt a szesz. Ott is előfordult, hogy egy darabig csak azok érezték jól magukat, akik élnek-halnak az arany tequiláért barackos teával, de itt ez már az alapfelállás volt, nem a vészforgatókönyv.

Tudom-tudom, rohadjak meg, mert nem csak hogy ingyen szlopálok, de még büdös is a választék. Ez jogos is, viszont így hogy lesz hírnevéhez méltó a Comet? Ki fog így a vécében szerelmeskedni, ki ócsárolja majd ismert asszonyok nusiszőrét és hogy marad fent az egész szakma, ha egy istenes bebaszást sem tudnak abszolválni?

A megmentő egyébként a Tag volt, az est marketinggyőztese. Farmermellénybe varrt butykosból osztotta a dzsinanegatív pálinkát, persze nem önszántából. Az ötlet remek, főleg egy alkoholhiányos bulin, ezért nem feszít a bűntudat, amikor leírom, a Rézangyal fizeti. Nagyjából egy liter aromázott lőre volt nála, és további 10 várta a bevetést egy őrzött széfben.

Advertisement

Kellemes meglepetés volt a fiatal csajok bugyinedvesség-felelőse, Punnany Massif Máté, aki először egy Máté Péter, majd egy Kodály Zoltán képpel díszített pólóban vegyült, azért, hogy a magyar zene fontos alakjait népszerűsítse a fesztiválszezonban. Túl sok akció egyébként nem történt, akkora volt a pangás, hogy aki tudott, az est mélypontjával, Spongyabobbal fotózkodott. Bár nem tudom, Körmedni "Sperma" Gábor mostanában merre mozog, de ő is inkább tánccal múlatta az időt (egészen jól mozog).

A keményvonalas vendégek, vagyis az előadók és saját termelésű hírességek egyébként édesek és többnyire vállalhatóak: akik 20 éve csinálják, azok nem véletlenül vannak ott (bár a Tankcsapda Zoltán Erikát idéző, korai munkásságot összefoglaló egyvelegéért jár a pofon, feszített fonákkal). Az újakat pedig nem lehet sokáig mesterségesen felszínen tartani, ezért vagy elkezd önmagában is értékelhetőt produkálni, vagy eltűnik és nyit egy trafikot.

Advertisement

Fotó: a Tag-FB, Sarka Kata-FB