Hiába no, élni tudni kell! Lehet valaki Mágnás Miska akkor is,ha a fater egy ordas nagy fasiszta.

Egy korábbi posztomban már említettem, hogy foglalkoztat a II. világháború előtti korszak autóversenyzése, éppen mot próbálok épkézláb módon összerakni belőle egy újabb filmszerűséget pusztán Creative Commons-licensszel megjelölt anyagokból.

Ennek a korszaknak volt egyik nagy fenegyereke (Zichy Tivadar nyomán) Festetics Ernő (kinek egykori versenyautója a Velodromon is tiszteletét tette nem is olyan régen), merített is kalandjaiból bőven a korabeli bulvársajtó.

1935 októberében egy gyöngyszemet jegyeztek fel. Képzeljük el hozzá Brad Pitt bamba arcát miközben olaszul próbál beszélni, a korabeli ruhákat, a nyilaskeresztes karszalagokat némi rajzfilmes kergetőzéssel, fejhangon raccsolást és kisuvicklt bőrcipők, csizmák maszatolását és kopogását a márványpadlón, a szanaszét fröccsenő pezsgőt, miközben egy külön fülön megnyitjuk a szövegben jegyzett zenei darabot, de akár egyszerűsítheti is a folyamatot azzal, hogy megnézi a Das Boot nyitójelenetét hozzá.

Advertisement

Garantáltan hülyére fogja röhögni magát!

A fiatal Festetics Ernő gróf zajos éjszakai afférja egy mulatóban lépcsőn való legurulással

A fiatal Festetics Ernő gróf zajos éjszakai afférja egy mulatóban lépcsőn való legurulással a kezdetén és Prinz Eugen- marssal a végén

Néhány napig Budapesten tartózkodott a kanadai Dunlop- dinasztia ifjú trónörököse, James Dunlop junior, aki régi ismerőse már Budapestnek: ez évben negyedszer jött el Pestre, egyenesen Kanadából, mert saját kijelentése szerint itt érzi magát legjobban, a világon.

A fiatal Dunlop huszonnégyéves, feketebajuszú magas fiatalember, akinek egy volt bécsi dragonyoskapitány és osztrák báró az állandó kísérője, akik nélkül Dunlop junior egy lépést sem tett a pesti éjszakában.

Az osztrák báró mulatós ember, asztaltörő és pohárevő típus, akinek bejövetelekor, akárhova teszi be a lábát, minden zenekar azonnal a Prinz Eugen- marsot kezdi játszani, mert tudják, hogy ez a kedvenc indulója.

Az elmúlt este a mulatós Dunlop és társasága az egyik előkelő Andrássy út környéki mulatóhelyen szórakozott és ugyanide tért be hajnal felé a fiatal Festetics Ernő gróf, Festetics Sándor nyilaskeresztes vezér fia, akiről a nyár éjszakai krónikáiban olvashattuk, hogy a jelenleg Londonban tartózkodó lánghajú szubrett miatt nekiment a Dunának.

Festetics junior véletlenül Dunlop juniorok szomszédságában kapott asztalt és hogy, hogy nem, összekapott a virágos hangulatban levő osztrák gentleman- idegenvezetővel, aki rövid, de gyors párbeszéd után rászólt Ernő grófra, hogy:
- Maul haltem! Fogd be a szádat! - Az ifjú Festetics visszafelelt valamit, a következő pillanatban már csak azt látták a mulatóhely vendégei, hogy Dunlop osztrák kísérője- kard híjján-
erélyes karmozdulatokkal kergeti maga előtt a grófot, előbb ki a ruhatárba, majd a ruhatárból tovább, le a lépcsőkön, egészen az uccai kijáratig.

Nagyobb botrány nem lett a dologból, mert az ifjú Festetics újból visszajött a helyiségbe, sőt- ki is békült expressztempóban az osztrák báróval. Kisvártatva már együtt is ültek mind a hárman egy páholyban, egyesült erővel énekelték a megkötött béke örömére a felharsanó Prinz Eugen- indulót...

Úgy szép az élet, ha zajlik.

Advertisement

Most forduljunk oda a közelünkben ülő kolleganőnkhöz és hangos szóval mondjuk neki: TE LÁNGHAJÚ SZUBRETT!!

Kép forrása

Hír forrása: huszadikszazad.hu