Ezzel a Polgár lányok kitenyésztője apja megelőzi a pasast, aki fiával csak klingonul volt hajlandó kommuniálni, és Pavel Sandrakot is, aki 2 hónapos korától Herkulesnek edzette gyerekét. Hogy kik tudták felülmúlni? Apa és fia akik már 15 éve, és még várhatóan 7 évig egy cellában ülnek fegyveres rablásért, illetve a kínai sas-apuka, aki a 4 éves gyerekét edzi hóban-fagyban klottgatyában, szóló vitorlázáztatja és felhajtja a Fuji-hegyre, ahol aztán fentragadnak.

Tegyük hozzá, a cikk az egyik legnépszerűbb humor oldalon jelent meg, de azért van az alábbi idézetekben egy kis igazság:

Polgár László, egy magyarországi *pszichopedagógus, teljes mértékben hitt az elképzelésben, miszerint a zseniség valami, amit az emberek inkább tanulnak, mint örökölnek, (...) László úgy döntött, leteszteli az elméletét saját gyerekein úgy, hogy zseniális sakkjátékosokat nevel belőlük (...) A probléma csak annyi volt, hogy nem volt egyetlen gyermeke sem. László kitalált egy kísérletet, ami olyan tesztalanyokon alapult, akik nem léteztek. Így összeültek feleségével vélhetően minden idők legromantikusabb vacsorájára és "beterjesztette kutatási eszköz igénylését".

László otthon tanította mindhárom lányát, napjukat pár óra asztalitenisz edzéssel kezdétek, amelyet teljes nyolc óra sakk játék és tanulás követett, mivel úgy tűnik minden szükséges eszközzel fel akarta fegyverezni lányait, hogy a szart is kiverjék belőlük az iskolai szünetekben. Nem mintha a más gyerekekkel való kapcsolat valaha is probléma lett volna, lányai soha nem töltöttek egy napot sem valódi iskolában, annak ellenére, hogy az állam egy ponton azzal fenyegette, elmegyógyintézetbe zárja (...).

Mindamellett, hogy úgy tűnik László flepnis bolond volt, mindhárom lánya nagymester lett, míg Juditot a legjobb 20 sakkozó között jegyzik a világon és a legnagyobb női játékosnak tartják valaha. És mindannyian hálásak László erőfeszítéseiért, mivel a beteges rögeszmék, a zseniséghez hasonlóan, taníthatóak és örökölhetőek is.

* Én mondjuk átgondolnám, hogy nem jobb elnevezés-e az oktatás-pszichológus, mert a "pszichópedó" egyszerűen betegnek hangzik.

Forrás: cracked.com

KĂ©p: chess.com